Nacházíte se v obchodě a jste zrovna v oddělení zdravé výživy? Pak se jistě zabýváte otázkou typu: “K čemu je tato potravina dobrá?”. Pokud zrovna nemáte u sebe osobu, která by vám na vaši otázku odpověděla nebo si ani zdaleka nemůžete vzpomenout, ačkoliv máte o dané potravině nastudovány desítky informací, zkuste se podívat pořádně ještě jednou na tuto potravinu a říct si, co vám připomíná.
Věřte, že to opravdu funguje. Přesvědčit se můžete ihned, jakmile se začtete do celého článku.
Celer
Celer je všeobecně znám jako potravina dobrá na kosti, jelikož obsahuje sodík. Jenže jak si tuto informaci vybavit, když na ni zapomeneme? Koukněte se na štíhlé stonky celeru. Nepřipadá vám podobný našim kostem?
Červené víno
Červené víno obsahuje sloučeninu, která napomáhá při ředění krve a snižuje tak krevní sraženiny. Proto se tedy vždy zakoukejte do nádherně červené barvy vína a představte si, že stejně tak červenou barvu má i vaše krev.
Mrkev
Vzpomeňte si na čas strávený v kuchyni a následně na to, když jste krájeli mrkev. Poté si vybavte kolečko mrkve a když se nad tím vším zamyslíte, můžete zjistit, že plátek mrkve vypadá stejně podobně jako lidské oko.
Takže k čemu že je vlastně mrkev dobrá? No přece na oči!
Vlašský ořech
Omega-3 dokonale prospívá ke zdravé funkci mozku. Kouknete-li na vlašský ořech, ihned si položte otázku typu: “Která část z mého těla je nejvíce podobná této potravině?”. Věřím, že nebudete dlouho váhat a napadne vás mozek.
Vše je jen o lidské fantazii
Máte-li dobrou představivost, můžete ji uplatnit na spoustu dalších druhů potravin a zjištění k čemu jsou našemu zdraví prospěšné. Určitě tato pomůcka bude fungovat mnohem lépe a dlouhodoběji, než kdybyste se vše učili nazpaměť. Ostatně co takhle to jít ihned vyzkoušet nebo se alespoň podívat na potraviny, které byly zmíněny v tomto článku.
