Sušené brusinky

Brusinka neboli různé keře z rodu brusnic. U nás lze vidět brusnici brusinku, avšak populárnější jsou brusinky Americké, v české republice známá, jako klikva velkoplodá. Brusinka brusnice je na našem území chráněná a její výskyt je vzácný. Sušené brusinky mají stejnou hodnotu jako čerstvé. Obsahují velké množství vitamínů a minerálních látek.

Příprava pro výrobu sušených brusinek

Sušené brusinky není potřeba tepelně upravovat. Jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Sušené brusinky je vhodné před konzumací namočit přes noc do vody. Tato metoda navrátí brusinkám svou čerstvou šťavnatou chuť. Sušené brusinky můžeme přidat do müsli nebo do bílého jogurtu.

Vliv na zdraví

Mezi další výhody pro vliv na zdraví mají tyto sušené brusinky a to např., asi 175 g těchto brusinek obsahuje pouze pětadvacet kalorií. I přesto jsou oblíbenou přísadou  do ovocných a zeleninových salátů. Brusinky v souvislosti se zdravím působí na zánět močového měchýře a snižují riziko nepříjemných bolestí trápící většinou ženskou populaci. Slouží také, jako prevence proti některým typům rakoviny, zlepšují funkci imunitního systému a snižují krevní tlak. Sušené brusinky přispívají k udržování vyrovnanému stavu kostí a kloubů. Jde o antioxidant, podporující odolnost organismu.

Mohlo by vás zajímat

Brusinky lék na močové cesty

Sušené brusinky
Doporučujeme
300x600.png


Služby a produkty zde prezentované nelze objednávat na tomto webu. Kliknutím na příslušné propagační odkazy přejdete do e-shopu prodejce, kde můžete učinit objednávku.
Podmínky užití webu | Ochrana osobních údajů

Podmínky